Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Αριστερή Πλατφόρμα: Σοκ στους θεσμούς από τον αγωγό ρευστότητας φυσικού αερίου

«Η ορατή πλέον προοπτική για άμεση εξασφάλιση ρευστότητας στη χώρα μας ύψους μέχρι 5 δισ. ευρώ προβάλλουν ως απολύτως ρεαλιστική μια εναλλακτική πορεία του τόπου, μακριά από εκβιασμούς, πιέσεις και ψευτοδιλήμματα των δανειστών του τύπου ‘υποταγή στα μνημόνια ή χρεοκοπία’»

lafazanis2

Για «σοκ και δέος στους θεσμούς από τον αγωγό ρευστότητας του ρωσικού φυσικού αερίου» κάνει λόγο η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του ιστότοπου της iskra.gr.

Παρότι το άρθρο αναρτήθηκε το Σάββατο το βράδυ, δηλαδή μετά την κατηγορηματική διάψευση από τη Μόσχα του δημοσιεύματος του Spiegel, η συνιστώσα υποστηρίζει ότι «η ορατή πλέον προοπτική για άμεση εξασφάλιση ρευστότητας στη χώρα μας ύψους μέχρι 5 δισ. ευρώ, αλλά και η αναβάθμιση του ευρύτερου γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας προβάλλουν ως απολύτως ρεαλιστική μια εναλλακτική πορεία του τόπου, μακριά από εκβιασμούς, πιέσεις και ψευτοδιλήμματα των δανειστών του τύπου ‘υποταγή στα μνημόνια ή χρεοκοπία’».

«Μια τέτοια προοπτική έχει προκαλέσει σοκ και δέος στους δανειστές, καθώς αλλάζει τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων και ακυρώνει την τακτική του πολέμου ρευστότητας που είχαν κηρύξει σε βάρος της χώρας, προκειμένου να υποχωρήσει η κυβέρνηση και να υποχρεωθεί σε μια συμφωνία ‘στα μέτρα τους’ με αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις (μειώσεις μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, αύξηση φορολογίας και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας)» τονίζεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, «το πόσο έχει θορυβήσει η είδηση αυτή το ευρωενωσιακό κατεστημένο φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε αμήχανος ότι είναι… ευτυχής για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία, προσθέτοντας βέβαια, για ευνόητους λόγους, πως δεν πιστεύει ότι ‘αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους ευρωπαίους εταίρους της’».

Παράλληλα, στο iskra.gr κάνουν λόγο για κινδυνολογικά δημοσιεύματα «των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν το λαό και να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα, για να εφαρμόσει καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές». «Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της ΕΕ μαζί με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους τους δίνουν πλέον ‘τα ρέστα’ τους σε εκβιασμούς, κινδυνολογία και τρομοκρατία προς τον ελληνικό λαό και την ελληνικήκυβέρνηση, με τη σημερινή (18/4) επανέναρξη των συνομιλιών στο Brussels Group» καταλήγει το άρθρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By