Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Αρμενία: Εισβολή διαδηλωτών σε κυβερνητικό κτήριο

Σε κυβερνητικό κτήριο στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν εισέβαλε τη Δευτέρα ομάδα διαδηλωτών, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην Αρμενία τις τελευταίες ημέρες.

Την Κυριακή οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της χώρας –την πολλοστή τέτοια διαδήλωση των περασμένων ημερών.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδιδε χθες πως μετά από τη Μόσχα, που «άδειασε» τον Πασινιάν για το θέμα της μη χρήσης των ρωσικών πυραύλων Ισκαντέρ στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν γύρισε την πλάτη του στον πρωθυπουργό της χώρας, αρνούμενος να υπογράψει την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αποκάλεσε ακατανόητη την απόφαση του προέδρου της Αρμενίας. Ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του τη Δευτέρα σε ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να εξηγήσει την στάση του προέδρου Σαρκισιάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πασινιάν είχε κάνει λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος» όταν ο στρατός ζήτησε την παραίτησή του.

Η παραμονή του Πασινιάν στην εξουσία είναι πλέον αμφίβολη, εάν αναλογιστεί κανείς πως ο πρωθυπουργός δεν ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενώ δεν απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του προέδρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By