Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Αρμενία: Παραίτηση “βόμβα” του Πρωθυπουργού Πασινιάν – Έρχονται εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, γεγονός που σηματοδοτεί την διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών στο σύντομο χρονικό διάστημα.

Έπειτα από συζητήσεις που είχε ο Αρμένιος Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν, όπου συζήτησαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι, όπου αναμένεται να λάβουν χώρα οι εκλογές, ο Πασινιάν ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Ναι, θα παραιτηθώ πολύ σύντομα, τον Απρίλιο. Δεν θα αποχωρήσω τελείως αλλά το κάνω στο πλαίσιο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών». Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι θα παραμείνει τυπικά στη θέση του Πρωθυπουργού μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Αρμενίας, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, οι αρχές πρέπει να άρουν τον στρατιωτικό νόμο, που έχει τεθεί σε εφαρμογή στη χώρα από τα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήξη των εχθροπραξιών πολλοί διαδηλωτές αλλά και η αντιπολίτευση είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Πασινιάν για το χειρισμό και την ηγεσία του, ζητώντας του να παραιτηθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By