Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Αρνείται να φορέσει «βραχιολάκι» ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά

sokrates

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, που είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά, αρνήθηκε την «προσφορά» που του έγινε να αποφυλακιστεί αλλά να παραμείνει σε κατ” οίκον περιορισμό φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι και αντιθέτως εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι θέλει να καλύψει τα λάθη που έγιναν στην υπόθεσή του.

Ο Σόκρατες συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τη φοροδιαφυγή και την κατάχρηση που φέρεται ότι διέπραξε. Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του και χαρακτηρίζει την κατηγορία «τεράστια, σκληρή αδικία» σε βάρος του.

Μέχρι στιγμής οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει επισήμως κατηγορίες. Σε επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η φυλάκισή του ήταν μια μεροληπτική απόφαση που ελήφθη παρ” όλο που ο ίδιος απορρίπτει όλες τις κατηγορίες. Τώρα που οι εισαγγελικές αρχές χρειάζονται τη συγκατάθεσή του για να τον αποφυλακίσουν και να τον θέσουν υπό παρακολούθηση στο σπίτι του «δεν πρόκειται ποτέ να τη δώσω οικειοθελώς«, συμπλήρωσε.

«Αυτές οι μισο-αποφυλακίσεις δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να καλύψουν το αρχικό λάθος και την επακόλουθη αποτυχία. Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, δεν υπάρχουν γεγονότα, καμία απόδειξη, καμία κατηγορία», συνεχίζει η επιστολή. Ο κατ” οίκον περιορισμός, κατά τον Σόκρατες, μπορεί να είναι μια προσπάθεια των εισαγγελέων να του αποσπάσουν μια ομολογία, υποστήριξε.

Ο δικηγόρος του Σόκρατες έχει προσφύγει κατ” επανάληψη στα δικαστήρια ζητώντας την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού, όμως το αίτημά του έχει απορριφθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By