Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Αρνητική η ΕΟΚ στην απόφαση παραμονής του Λαυρίου στη Basket League

Νέο πρόβλημα παρουσιάζεται στην Basket League και την λειτουργία του αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΟΚ δεν έχει την παραμικρή διάθεση να εγκρίνει την απόφαση του ΕΣΑΚΕ για παραμονή του Λαυρίου.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους…

Στο τελευταίο Δ.Σ των μελών του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε με 10 ψήφους υπέρ (και δύο άκυρα), η παραμονή του Λαυρίου στην Basket League. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για ηθικούς κυρίως λόγους.

Για να επισημοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση οφείλει να την εγκρίνει η Ομοσπονδία, κάτι το οποίο δε φαίνεται πως θα γίνει.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θεωρεί παράτυπη τη συγκεκριμένη απόφαση αφού ο κανονισμός πρωταθλήματος προβλέπει τον υποβιβασμό των δύο τελευταίων ομάδων της βαθμολογίας στο τέλος της κανονικής περιόδου και δεν μπορεί να την εγκρίνει.

Αν προκύψει τιμωρία ομάδας στα playoffs όπως συνέβη στην περίπτωση του Ολυμπιακού, τότε αυτή έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες. Δηλαδή, ο κανονισμός προβλέπει υποβιβασμό του Λαυρίου, του Κολοσσού και του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ θεωρεί πως η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί να προχωρήσει κι έτσι επανεμφανίζεται πρόβλημα ως προς τη συμμετοχή του Λαυρίου.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ομάδες μπορούν να υποβάλλουν ένσταση εντός 8 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της απόφασης (10/07) του ΕΣΑΚΕ. Ακόμη δεν έχει υποβληθεί κάποια ένσταση από ομάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By