Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Αρνό: Η LVMH στηρίζει Μακρόν

O Μπερνάρ Αρνό, ο επικεφαλής του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας φρόντισε να ενωθεί με άλλους Γάλλους επιχειρηματίες και να δώσει τη στήριξή του στον Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

«Χωρίς δισταγμό, ψηφίζω Εμανουέλ Μακρόν», τόνισε ο Αρνό σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, η οποία, πάντως, του ανήκει και προσέθεσε «όλα όσα έχουν να κάνουν με την εκστρατεία της Μαρίν Λεπέν, έστω και εάν μοιάζουν σοβαρά, προκαλούν φόβο και αδυναμία».

Ο Αρνό ένωσε τη φωνή του με τον επικεφαλής Αντουάν Φρερό, επικεφαλής της Veolia Environment, Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ, επικεφαλής της Michelin και Τομ Έντερς επικεφαλής της Airbus, οι οποίοι έχουν στηρίξει δημοσίως τον Μακρόν. Πληθώρα Γάλλων επιχειρηματιών άλλαξαν πλήρως τη μέχρι τώρα παράδοση που τους θέλει να μην στηρίζουν ανοικτά κανένα υποψήφιο, σαφώς εξαιτίας της υποψηφιότητας της Μαρίν Λεπέν.

Ο Αρνό, με προσωπική περιουσία 51,4 δισ. δολάρια, είναι ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ενώ η LVMH ξεπέρασε, στα μέσα της εβδομάδας, σε κεφαλαιοποίηση την πετρελαϊκή εταιρεία Total.

Το πρόγραμμα της Λεπέν «απειλεί με μη αναστρέψιμο εκφυλισμό τη Γαλλία», υποστήριξε ο Αρνό σε γράμμα του προς τη Les Echo. Σημειώνεται ότι το 90% των εσόδων της LVMH προέρχονται από τις εξαγωγές και σαφώς ο προστατευτισμός τον οποίο εκφράζει και υποστηρίζει ότι θα εφαρμόσει η Λεπέν, θα πλήξει τον όμιλο.

«Έξοδος από το ευρώ θα αυξήσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει δραματικά την αγοραστική δύναμη όλων των Γάλλων. Το Εθνικό Μέτωπο προτείνει να οδηγήσουμε την οικονομία στον πάτο, γιατί δεν κατανοεί τους μηχανισμούς ανάπτυξης που ισχύουν αυτή τη στιγμή», καταλήγει ο κ. Αρνό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By