Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Άρση απαγορευτικού απόπλου από το απόγευμα

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια διαμορφώνονται με βάση τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

limani

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. Η εξασθένηση των ανέμων στις περισσότερες περιπτώσεις αναμένεται μετά τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά θα αναχωρήσουν μετά τις 9 το βράδυ.

Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα στις 10:30 το βράδυ, ενώ το «Blue star patmos» για Μυτιλήνη Χίο και Blue star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 10 το βράδυ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία θα αναχωρήσουν μετά τις 6:30 το απόγευμα.

Από το Λαύριο το απαγορευτικό θα είναι σε ισχύ έως τις 6 το απόγευμα.

Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που παραμένει από χθες βράδυ στο λιμάνι της Σύρου με 429 επιβάτες θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ στις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με στέλεχος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Hellenic Seaways στους επιβάτες έχουν δοθεί όλες οι εξυπηρετήσεις προκειμένου το ταξίδι για τον τελικό τους προορισμό να γίνει όσο το δυνατόν με μικρότερη ταλαιπωρία.

Επίσης στο λιμάνι της Μήλου λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το ταχύπλοο «Speedrunner 4» . Και τα δύο πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν με τελικό προορισμό τον Πειραιά μετά τις 10 το βράδυ.

Στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που ερωτήθηκαν για το αν υπήρξε πρόβλημα σε κρατήσεις επιβατών λόγω της εξόδου του Πάσχα και με τα προβλήματα που δημιούργησε ο καιρός, ανέφεραν ότι σε κάποιες περιπτώσεις πολλοί επιβάτες προχώρησαν σε ακυρώσεις εισιτήριων ενώ άλλοι έχουν εξυπηρετηθεί με τα υπάρχοντα πλοία καθώς δεν υπήρχε πληρότητα 100%.

Επίσης πολλές εταιρείες αύριο Μεγάλο Σάββατο θα βάλουν έκτακτα δρομολόγια.

Ήδη η blue star έχει προγραμματιστεί για αύριο ένα έκτακτο δρομολόγιο για Κυκλάδες και η Hellenic seaways για Χίο Μυτιλήνη.