Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Assosiated Press: «Η οικονομικά πληγωμένη Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο για την ανάκαμψη»

«Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να αναστραφεί η κατάσταση»

anergia

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει δημοσίως πως η ελπίδα θα επιστρέψει στη χώρα και κανένας Έλληνας δε θα είναι πλέον χαμένος, η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι διαφορετική, αφού, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Assosiated Press, οι «ψυχροί» αριθμοί άλλα καταδεικνύουν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες.

«Ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, ενώ περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπων δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας λόγω της παρατεταμένης ανεργίας» γράφει το AP για την «πληγωμένη από την κρίση χώρα» σε άρθρο του με τίτλο: «Η οικονομικά «πληγωμένη» Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο για την ανάκαμψη».

Ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο που στόχο έχει να παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους που έχουν χάσει το δικαίωμα στην περίθαλψη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 250 εθελοντές που υποστηρίζουν την προσπάθειά του και συλλέγουν φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό. Όπως ο ίδιος λέει στο πρακτορείο ειδήσεων: «Ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα δουλεύαμε υπό αυτές τις συνθήκες. Οι άνθρωποι που έρχονται σε εμάς είναι θυμωμένοι, βαθιά λυπημένοι και ντρέπονται για την κατάστασή τους. Προσπαθούμε να τους φέρουμε ξανά την ελπίδα στο πρόσωπο».

Οι κοινωνικές επιπτώσεις της ύφεσης, παρά το γεγονός ότι φαίνεται ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, δεν θα μπορέσουν να εξαλειφθούν εύκολα, αναφέρεται στο άρθρο. Μάλιστα όπως λένε οι ειδικοί θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να αναστραφεί η κατάσταση. Ο κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Αλέξανδρος Κεντικελένης σημειώνει πως: «Το χρονικό της κρίσης δεν συμπίπτει με τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης. Η οικονομική ύφεση μπορεί να διήρκησε έξι χρόνια, αλλά η κοινωνική κρίση θα κρατήσει περισσότερο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By