Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Ασταμάτητη η Tesla: Ξεπέρασε το φράγμα των $100 δισ. σε χρηματιστηριακή αξία

Η Tesla Inc γίνεται η πρώτη αμερικανική εισηγμένη αυτοκινητοβιομηχανία που υπερβαίνει σε αγοραία αξία τα 100 δισ. δολάρια κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευση της μετοχής της την Τρίτη, σε μια ένδειξη ότι η Wall Street εμπιστεύεται το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Δεν έχει περάσει ακόμα ένας μήνας από τη στιγμή που η μετοχή της ξεπέρασε τα 420 δολάρια – το περιβόητο όριο που ο CEO της, Ελον Μασκ, είχε γράψει στο twitter ότι αν ξεπεραστεί, τότε θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έξοδό της από τις διεθνείς χρηματαγορές, θα προχωρήσει δηλαδή στην ιδιωτικοποίησή της.

Ηταν Αύγουστος του 2018 όταν ο Μασκ έγραφε στον λογαριασμό του ότι είχε εξασφαλίσει και την απαραίτητη χρηματοδότηση – για να ανασκευάσει ωστόσο στη συνέχεια κατόπιν των πιέσεων που δέχτηκε από τους επενδυτές, αλλά και ανησυχιών κανονιστικής φύσης.

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά 1,4% στα 555 δολάρια μετά το κλείσιμο που ήρθε να προστεθεί στην ενδοσυνεδριακή άνοδο κατά 7,2% μετά και την αναβάθμιση της τιμής στόχου από την New Street Research στα $800.

Ηδη η Tesla αποτιμάται πάνω από την Ford Motor Co και την General Motors Co μαζί και η μετοχή της έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της το τελευταίο τρίμηνο, που πυροδοτήθηκε μετά τα απροσδόκητα υψηλά κέρδη του τελευταίου τριμήνου, την είδηση για αύξηση της παραγωγής του κινεζικού εργοστασίου της και τις απροσδόκητα υψηλές ετήσιες πωλήσεις οχημάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By