Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Αστυνομικοί Ρεθύμνου: Επίθεση στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Τι λέει η ανακοίνωση της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης

astynomia

Με αφορμή τον εντοπισμό 157 παράτυπων μεταναστών στη Γαύδο, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο ακριτικό νησί ανήμερα της Μ. Πέμπτης και πρωτοφανή κινητοποίηση των αρχών αλλά και των κατοίκων της Γαύδου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνης, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή της, την δυσαρέσκεια της για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική και φυσική ηγεσία, αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης «18 αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας εκτός περιφέρειας Κρήτης, προς αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών – λαθρομεταναστευτικού ζητήματος, την στιγμή που το νησί μας, όπως σημειώνουν «αποτελεί μια από τις κύριες πύλες εισόδου μεταναστών στην χώρα, δεδομένου ότι οι Αραβικές χώρες νότια της Κρήτης βρίσκονται σε αναβρασμό και οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες».

Οι αστυνομικοί, καταλήγοντας ζητούν την «άμεση λήξη των ανωτέρω αποσπάσεων καθώς επιδεινώνει το πρόβλημα της λειψανδρίας σε όλα τα επίπεδα και ενόψει της τουριστικής περιόδου»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της Ένωσης έχει ως εξής:

Με λύπη μας εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την δυσαρέσκεια μας στον τρόπο με τον οποίο τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα, ήτοι τη συστηματική παράνομη/παράτυπη είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στην χώρα και ειδικότερα στο νησί μας την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπερτριπλάσιος, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, είναι ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν χωρίς έγγραφα στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης τους τρεις πρώτους μήνες του 2015. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μπήκαν στην Ελλάδα με διάφορα μέσα διά θαλάσσης 10.445 άτομα, ενώ το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.863 άτομα.

Η συσσώρευση μεγάλου πλήθους μεταναστών, κυριολεκτικά πρωτόγνωρη για τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό, αναπόφευκτα δημιούργησε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα με τελείως διαφορετικές αναλυτικές προσεγγίσεις και προτάσεις επίλυσης από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τα οποία μέχρι σήμερα αδυνατούν, καθώς φαίνεται, να δώσουν λύση και χαρακτηρίζονται από ανεπάρκεια.

Αυτό το κενό καλείτε εκ των υστέρων, τις περισσότερες φορές, να καλύψει σε μεγάλο βαθμό η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Οι συνάδελφοι μας και ενόψει της εορτής του Πάσχα, είναι στην δυσάρεστη θέση για ακόμα μια φορά, αντί να βρίσκονται με τις οικογένειες τους, ως είθισται αυτές τις Άγιες μέρες γι όλο τον κόσμο, να αντιμετωπίζουν άλλο ένα σχετικό περιστατικό καθώς χθες νωρίς το πρωί στην παραλία Τρυπητή, στα νότια του νησιού της Γαύδου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων εντοπίστηκαν περίπου 140 μετανάστες.

Μεταξύ των αστυνομικών που διαχειρίζονται την υπόθεση διατέθηκαν και μετακινήθηκαν τρεις αστυνομικοί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο υπάρχον αριθμός των αστυνομικών που υπηρετεί σε εκάστη μία Διεύθυνση Αστυνομίας της περιφέρειας Κρήτης δεν επαρκεί προς αντιμετώπιση τέτοιον έκτακτων, πλην όμως συχνών περιστατικών.

Θεωρούμε αδιανόητο λοιπόν να αποσπώνται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, η οποία ούτως ή άλλως πάσχει από λειψανδρία, δεκαοκτώ (18) αστυνομικοί προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας εκτός περιφέρειας Κρήτης, προς αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών – λαθρομεταναστευτικού ζητήματος, την στιγμή που το νησί μας αποτελεί μια από τις κύριες πύλες εισόδου μεταναστών στην χώρα, δεδομένου ότι οι Αραβικές χώρες νότια της Κρήτης βρίσκονται σε αναβρασμό και οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Απαιτούμε την άμεση λήξη των ανωτέρω αποσπάσεων καθώς επιδεινώνει το πρόβλημα της λειψανδρίας σε όλα τα επίπεδα και ενόψει της τουριστικής περιόδου και καλούμε όλους τους αρμόδιους να σταματήσουν να σφυρίζουν κλέφτικα και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί δίνοντας άμεσες λύσης και όχι να πειραματίζονται σε βάρος των συναδέλφων μας , με αποτέλεσμα την ελλιπή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By