Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

AstraZeneca: Σχεδιάζει μονάδα παραγωγής 1,5 δισ. στη Σιγκαπούρη

Η AstraZeneca Plc. ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει στη Σιγκαπούρη μια «πράσινη» μονάδα παραγωγής 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την παραγωγή συζεύξεων αντισωμάτων-φαρμάκων (ADCs), καθώς η βρετανική φαρμακοβιομηχανία θέλει να ενισχύσει την ικανότητά της να παράγει τις επόμενης γενιάς θεραπείες για τον καρκίνο.

Το εργοστάσιο, το οποίο προβλέπεται να είναι η πρώτη εγκατάσταση της εταιρείας που θα καλύπτει την πλήρη διαδικασία παραγωγής των ADCs, θα υποστηριχθεί από το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης ή EDB.

Η AstraZeneca στοχεύει να ξεκινήσει το σχεδιασμό και την κατασκευή της παραγωγικής μονάδας έως το τέλος του 2024, με στόχο την επιχειρησιακή ετοιμότητα από το 2029.

Το εργοστάσιο θα είναι η πρώτη εγκατάσταση της Astra για την παραγωγή συζευγμένων φαρμάκων που θα παράγει τα φάρμακα από την αρχή έως το τέλος και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας στροφής των φαρμακοβιομηχανιών προς την εξασφάλιση τοπικής παραγωγικής ικανότητας για τα προϊόντα τους.

Τα ADCs είναι θεραπείες νέας γενιάς που παρέχουν εξαιρετικά ισχυρούς καρκινοκτόνους παράγοντες απευθείας στα καρκινικά κύτταρα μέσω ενός στοχευμένου αντισώματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρασκευή των ADCs είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων που περιλαμβάνει την παραγωγή αντισωμάτων, τη σύνθεση χημειοθεραπευτικού φαρμάκου και συνδέσμου, τη σύζευξη του φαρμάκου-σύνδεσμου με το αντίσωμα και την πλήρωση της ολοκληρωμένης ουσίας ADC.

Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η σχεδιαζόμενη πράσινη εγκατάσταση θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής ADC της AstraZeneca, η οποία θα ενσωματώνει πλήρως όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας σε εμπορική κλίμακα.

Η AstraZeneca θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και άλλους εταίρους σε πράσινες λύσεις για την εγκατάσταση ADC, η οποία θα σχεδιαστεί ώστε να εκπέμπει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Ο Pascal Soriot, διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε: «Η AstraZeneca έχει δημιουργήσει ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων των συζεύξεων αντισωμάτων φαρμάκων, τα οποία έχουν δείξει τεράστιες δυνατότητες να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή χημειοθεραπεία για ασθενείς σε πολλές περιπτώσεις. Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις πιο ελκυστικές χώρες παγκοσμίως για επενδύσεις, δεδομένης της φήμης της για την αριστεία της στην πολύπλοκη παραγωγή και είμαι ενθουσιασμένος που η AstraZeneca θα εγκαταστήσει στη χώρα την εγκατάσταση παραγωγής ADC ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

By