Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026

Ατελείωτα μποτιλιαρίσματα και ταλαιπωρία εξαιτίας της απεργίας του Μετρό

Ιδιαίτερα δύσκολες οι μετακινήσεις στην Αθήνα

Μποτιλιαρίσματα, καθυστερήσεις και βέβαια απίστευτη ταλαιπωρία σήμερα στους δρόμους της Αθήνας από το πρωι, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).
Απο το πρωί και ιδιαίτερα της ώρες αιχμής, όπως και το απόγευμα, η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης ήταν πολύ μεγάλη, την ώρα που και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς που λειτουργούσαν κανονικά, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη, αφού οι πολίτες κατέφευγαν σε αυτά για να εξυπηρετηθούν.

Το ΣΕΛΜΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά και αναλώσιμα υλικά και κάνει λόγο για ξεπούλημα των συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι «στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών, έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς. Ο προγραμματισμός της εταιρίας όμως, η επιβίωσή της και η διασφάλιση της ασφαλούς και ποιοτικής λειτουργίας της δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός και προφανώς δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του διευθύνοντος Συμβούλου».

Στην ανακοίνωση το Σωματείο προσθέτει επίσης: «Θα σταθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε μέλος του κατεστημένου που προάγει και αναδεικνύει τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, με μοναδικό προσόν τους την κομματική υποταγή, που χρησιμοποιούν ακόμα και μαφιόζικες πρακτικές προσπαθώντας να τραμπουκίσουν οποιονδήποτε εργαζόμενο έχει αντίθετη άποψη ή θίγει τα συμφέροντά τους».

By