Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Αθανασίου (Lamda) για Ελληνικό: Πλήρως εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση

Πλήρως εξασφαλισμένη είναι η πρώτη χρηματοδότηση για το mega project του Ελληνικού, όπως ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου έδωσε το «παρών» στο επενδυτικό Φόρουμ Ελλάδας-Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και σημαντικών προσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Από το βήμα, παρουσίασε το Ελληνικό, το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη, στην παρούσα φάση, μία επένδυση ύψους 8 δισ. και δήλωσε ότι η εταιρεία είναι απολύτως έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση του πιο εμβληματικού οράματός της.

Όπως ανάφερε, μεταξύ άλλων, «το Ελληνικό θα μεταμορφώσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα και όχι μόνο θα βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αλλά και θα συμβάλλει σημαντικά σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς αποτελεί ένα έργο μοναδικό στο είδος του που εμπλέκει ευρύτατο φάσμα οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων τομέων».

Αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του.

Εντός της πρώτης πενταετίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά επενδύσεις 2 δισ., με τη χρηματοδότηση, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αθανασίου, να είναι εξ ολοκλήρου εξασφαλισμένη μετά και την επιτυχημένη πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκλήρωσε η εταιρία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της πρώτης πενταετίας που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της χώρας.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ολοκλήρωση μεγάλου μέρους του πάρκου, της μαρίνας, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας, της παραλίας μήκους 1,5 χιλιομέτρου ελεύθερης πρόσβασης, του καζίνο, των ξενοδοχείων και κατοικιών.

Το έργο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι σύμβολο ανάπτυξης και εξέλιξης για τη χώρα και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα εξωστρέφειας.

«Το Ελληνικό αποτελεί ένα εθνικό project. Είναι μία πρόσκληση συμμετοχής σε όλους! Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα project συνεργασιών μεταξύ των καλύτερων ελληνικών και διεθνών εταιριών» ανάφερε ο κ. Αθανασίου και κάλεσε από βήματος τον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει επενδυτικά την Ελλάδα και το έργο του Ελληνικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By