Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Αθώωσαν 11 μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Κατηγορήθηκαν για προτροπή σε βία, παρακώλυση κυκλοφορίας, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας κ.α.

den plirwnw

Αθώα κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τα 11 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής ενάντια στα διόδια.

Η παραπομπή τους σε δίκη, μετά τη μήνυση της εταιρείας των παραχωρησιούχων, αφορούσε τις κινητοποιήσεις στον σταθμό διοδίων Αφιδνών κατά τα έτη 2009-2010. Κατηγορήθηκαν για προτροπή σε βία, παρακώλυση κυκλοφορίας, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας κ.α.

Η αθωωτική απόφαση που πέτυχαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, πιστεύεται ότι αποτελεί μεγάλη δικαστική νίκη και δημιουργεί θετικό προηγούμενο για τη συνέχεια του αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν πολλοί αλληλέγγυοι, κυρίως κάτοικοι του Ωρωπού, ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης των 11 κατηγορουμένων ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής Χρήστος Καραμάνος.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων κατά των διοδίων εξέφρασε με την παρουσία του στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

(Visited 1 times, 1 visits today)