Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αυγενάκης: Βρισκόμαστε σε προεκλογική ετοίμοτητα

Οσο η σημερινή κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και ιδεοληπτική, ο κίνδυνος του Grexit θα επικρέμαται ως «δαμόκλειος σπάθη», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Θα μπορούσε να πει κάποιος, ακούγοντας τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ότι ούτε μετά θάνατον θα εγκαταλείψει τον αγώνα του για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», σχολίασε ακόμη σε συνέντευξή του στην «Αγορά».

Αναφερόμενος στα μέτρα του Eurogroup, τόνισε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν έχουν βραχυπρόθεσμο όφελος. «Εχουν μακροπρόθεσμη επίπτωση που αρχίζει ελαφρώς το 2040 και ολοκληρώνεται το 2060. Τα μέτρα αυτά δεν επιφέρουν καμία μείωση της ονομαστικής τιμής του χρέους σε απόλυτους αριθμούς και ως ποσοστό του ΑΕΠ και δεν έχουν καμία σχέση με την μείωση του χρέους που επιτεύχθηκε το 2012», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Ακόμη, ο γραμματέας της ΝΔ παραδέχθηκε ότι το κόμμα βρίσκεται σε προεκλογική προετοιμασία. «Στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη »χωράνε» και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και -γιατί όχι- προσωπικότητες από μικρότερα φιλοευρωπαϊκά αριστερά κόμματα με τα οποία υπάρχει ένας »κοινός παρονομαστής». Απευθυνόμαστε στις υγιείς δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την απελευθερωτική δύναμη των μεταρρυθμίσεων», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)