Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αυγή, εναντίον κυβέρνησης για τη Μόρια

Ακόμα και η εφημερίδα Αυγή, στο κύριο άρθρο της σήμερα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, για τον καταυλισμό στη Μόρια, που σκεπάστηκε από χιόνι, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, να είναι πολύ δύσκολες.

Στο άρθρο με τίτλο «Αργά αντανακλαστικά» η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεδομένης της προειδοποίησης των μετεωρολόγων για το χιονιά που σαρώνει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα «αυτό που θα περίμενε κανείς περισσότερο από όλα, και από όλους τους αρμοδίους, θα ήταν να φροντίσουν εγκαίρως για τη στοιχειώδη προστασία όλων όσοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο κρύο».

Χαρακτηρίζει, δε, «ασυγχώρητο ότι μόλις σήμερα θα φτάσει στη Λέσβο ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να στεγάσει κάποιους από τους παγωμένους πρόσφυγες της Μόριας».

Στο τέλος ξεκαθαρίζει ότι αν «σε αυτή τη φάση λίγη σημασία έχει ποιος φταίει», σημειώνοντας ότι στην τελική είναι ευθύνη του κράτους – εν προκειμένω του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να βρει λύση». «Ας ελπίσουμε ότι αυτή που βρήκε θα δουλέψει» καταλήγει το άρθρο.

Το άρθρο της Αυγής

(Visited 1 times, 1 visits today)
By