Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όλα τα κράτη

Σαφές μήνυμα προς τα κράτη-μέλη να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μην απευθύνονται μόνο στο εσωτερικό τους ακροατήριο έστειλε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «State of the Union» του Euronews, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Δεν χωρούν πλέον δικαιολογίες και προσχήματα. Τα Κράτη – Μέλη οφείλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Ο Κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι μόλις το 14% των μετεγκαταστάσεων που έχουν προβλεφθεί, έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ σε ό,τι αφορά τους τομείς της μετεγκατάστασης, της επανεγκατάστασης και των επιστροφών, ο πρώην Έλληνας υπουργός υπογράμμισε πως η Επιτροπή έχει θέσει τα κράτη-μέλη προ των ευθυνών τους.

«Το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ, από τις Βρυξέλλες, είναι ότι μπορούμε να το επιτύχουμε μέχρι την προθεσμία που έχουμε θέσει για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εξαρτάται από το εάν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση πίσω από τις δεσμεύσεις και τις αποφάσεις των κρατών μελών», ανέφερε ο ίδιος

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να απευθύνονται μόνο προς το εσωτερικό τους ακροατήριο και ότι ήρθε η στιγμή να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συμβάλουν στις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές.

«Και λέω κοινές, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, πριν ενάμιση χρόνο στο Λουξεμβούργο, τα κράτη-μέλη έλαβαν την απόφαση αυτή, από την οποία και δεσμεύονται», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)