Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Αξιωματούχος: Εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις ο Βαρουφάκης

«Ο τρόπος που συμπεριφερόταν τον καθιστούσε ένα επιπρόσθετο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα»

varoufakis

Την αναδιοργάνωση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και η αναβάθμιση του Γιώργου Χουλιαράκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου καλωσόρισαν με δηλώσεις τους στο Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

«Ο τρόπος που συμπεριφερόταν τον καθιστούσε ένα επιπρόσθετο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» ανέφερε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

«Με την υποβάθμιση του ρόλου του, από τον βασικό συνομιλητή σε έναν από τους συνομιλητές, έφυγε ένα εμπόδιο. Είχε γίνει σχεδόν προσωπικό το θέμα για κάποιους στο Eurogroup» σημείωσε ο ίδιος.

Άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Reuters πως δεν είναι βέβαιος ότι η κίνηση θα φέρει την μεγάλη αλλαγή που περιμένουν οι δανειστές.

Εν τω μεταξύ, δύο αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους δανειστές της Ελλάδας ανέφεραν στο Bloomberg πως η κίνηση αντιμετωπίστηκε σαν μια συμφιλιωτική κίνηση από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ένας από τους αξιωματούχους ωστόσο προειδοποίησε πως ίσως είναι πολύ αργά και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η αλλαγή θα έχει αποτελέσματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By