Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Αξιωματούχος Βρυξελλών: Συζητήσεις για πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015

Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα

eurokoinovoulio

Στη βάση του στόχου επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3% για το τρέχον έτος ξεκίνησαν την Παρασκευή οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της τεχνικής Επιτροπής ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, διευκρίνισε κορυφαία πηγή της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι «συζητάμε τα ισοδύναμα στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος εφόσον δεν έχει ακόμη ακυρωθεί», αν και διευκρίνισε ότι «δεν είναι Βίβλος».

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι οι συζητήσεις που έγιναν σε πολιτικό επίπεδο τις τελευταίες δυο μέρες κατέδειξαν ότι και οι δύο πλευρές έχουν τη βούληση να καταλήξουν σε μια συμφωνία τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε ότι «η συζήτηση ξεκίνησε με τα θεσμικά όργανα αυτά τα οποία παλαιά λέγαμε ότι το όνομα τους αρχίζει από ‘Τ’ κεφαλαίο». Σημείωσε ότι θα γίνει μια πολύ λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, κυρίως στον δημοσιονομικό τομέα, γιατί οι εταίροι δεν έχουν εικόνα σήμερα σχετικά με την πορεία των εσόδων.

Η Επιτροπή άρχισε ήδη να συνεδριάζει στις Βρυξέλλες. Συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας κύριοι Γκογιάλ, Μαζούχ και Κοστέλο, καθώς και ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ και οι συνεργάτες του.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης καθώς και η ομάδα του γαλλικού οίκου Lazard, που εχει προσληφθεί ως σύμβουλος του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικων. Παρών στη συνάντηση είναι και ο υπουργος Εξωτερικών Οικονομικών σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλωτος.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By