Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Αυστραλία: 5χρονο αγόρι βιάστηκε από ομάδα παιδιών σε απόμερη παραλία

Ένα αγόρι, μόλις πέντε ετών, φέρεται να βιάστηκε από τρία άλλα παιδιά στη βόρεια Αυστραλία στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε μια παραλία στην απομονωμένη πόλη της επαρχίας Κουίνσλαντ, Ναπράνουμ, στις 7 το απόγευμα στης 1ης Ιουλίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

Οι φερόμενοι ως δράστες, τρία αγόρια, από 10 έως 13 ετών βρίσκονται υπό την επιτήρηση των Αρχών, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ανήλικων παραβατών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επικεφαλής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Καταρίνα Κάρολ, είπε ότι το συμβάν είναι μια «απόλυτη τραγωδία».

«Δυστυχώς ναι, ερευνήσαμε αυτή την υπόθεση, συνεργαζόμαστε με την κοινότητα. δεν πρέπει να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και είναι τραγικό», είπε και συμπλήρωσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με το θύμα, τους θύτες και τις οικογένειές τους.

Η πόλη Ναπράνουμ κατοικείται κυρίως από Αβορίγινες και σε αυτήν μένουν περίπου 1.000 άνθρωποι. Πρόκειται για μια από τις πιο φτωχές και υπανάπτυκτες κοινότητες στην Αυστραλία, παρότι οι οικονομικές ευκαιρίες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.

Το 2006, ένα 10χρονο κορίτσι είχε βιαστεί από τρεις άντρες και έξι αγόρια στην πόλη Αουρουκούν, περίπου 190 χιλιόμετρα από το Ναπράνουμ.

Η υπόθεση είχε εφοργίσει τους Αυστραλούς, ιδιαίτερα αφότου οι δράστες αφέθηκαν ελέυθεροι με αναστολή.

Η δικαστής της υπόθεσης είχε πει ότι δεν έστειλε τους δράστες στη φυλακή επειδη «μάλλον το κορίτσι είχε συμφωνήσει να κάνει σεξ μαζί τους»…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By