Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αυστραλία: Βγαίνει ο στρατός μετά την εμφάνιση εστίας κορονοϊού


Συναγερμός στην Αυστραλία με τις αρχές να καλούν τον στρατό μετά την εμφάνιση εστίας της επιδημίας στη Μελβούρνη, έγινε γνωστό την Τετάρτη (24.06.2020).

Η έκκληση για επέμβαση του στρατού στην Αυστραλία αποσκοπεί στο να βοηθήσει στις προσπάθειες για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Η Πολιτεία της Βικτόριας καταγράφει εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα περισσότερα από 10 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 ημερησίως, κυρίως στην Μελβούρνη.

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση στη χώρα αυτή, στην οποία η επιδημία του νέου κορονοϊού έδειχνε μέχρι στιγμής να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρότεινε να υπάρξει επιμελητειακή υποστήριξη από τον στρατό και ότι τέσσερις Πολιτείες πρότειναν αυτός να μετάσχει στην ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από νέο κορονοϊό.

“Η υποστήριξη αυτή θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακόμη περισσότερα τεστ και να έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα”, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βικτόρια.

Η Αυστραλία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο της θάνατο από νέο κορονοϊό εδώ και έναν μήνα. Πρόκειται για έναν 80χρονο ο οποίος πέθανε στην Πολιτεία της Βικτόρια, ο πληθυσμός της οποίας ανησυχεί για μια εξάπλωση του ιού.

Οι υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι σχηματίζονται μεγάλες ουρές αναμονής μπροστά από τα διαγνωστικά κέντρα της Μελβούρνης, τα οποία εξαιτίας της μεγάλης συρροής που αντιμετώπιζαν την Τρίτη (23.06.2020), δεν δέχθηκαν κάποιους ασθενείς.

Μεγάλα σουπερμάρκετ της Πολιτείας αυτής υποχρεώθηκαν ξανά την Τετάρτη (24.06.2020) να περιορίσουν τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, όπως και χαρτιού υγείας, έπειτα από μια αύξηση της ζήτησης, η οποία γεννά τον φόβο για πρόκληση πανικού μεταξύ των καταναλωτών.

Ο Χαντ έκρινε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε έα “κρίσιμο σημείο” και οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέσουν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα στις περισσότερο πληγείσες ζώνες από την επιδημία.

Μέχρι σήμερα η Αυστραλία αποτελούσε σε παγκόσμιο επίπεδο υπόδειγμα όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού. Στη χώρα αυτή των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί περίπου 7.500 κρούσματα και 103 θάνατοι.

Τώρα καταγράφονται περίπου 200 ενεργά κρούσματα, ενώ πολλές περιοχές δεν έχουν πλέον κανένα.

Περίπου τα 3/4 των κρουσμάτων βρίσκονται στην Πολιτεία της Βικτόρια, η οποία περιόρισε την εξάπλωση του ιού λαμβάνοντας από πολύ νωρίς μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων. Αυτά ήρθησαν σταδιακά ως αυτή την εβδομάδα.

Η νέα εστία της επιδημίας εμφανίστηκε σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου διέμεναν Αυστραλοί πολίτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό, όπως και σε ένα κατάστημα H&M που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης καθώς και σε οικογένειες που ζουν σε προάστια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By