Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Αυστρία: 520 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – Πάνω από 30.000 συνολικά

Ξεπέρασαν ήδη τα 30.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη έφτασαν τα 30.200.

Μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 520 – και από αυτά τα 340 βρίσκονται στη Βιέννη με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων να είναι 3.705.

Η κατά 520 αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σημαίνει ότι παρόμοια ημερήσια υψηλή αύξηση είχε καταγραφεί τελευταία στην Αυστρία στις 2 Απριλίου, συγκεκριμένα 577 νέα κρούσματα, ενώ η απόλυτα υψηλότερη ημερήσια αύξηση με πάνω από 1.000 κρούσματα (1.074) ήταν στις 27 Μαρτίου.

Συνολικά, 170 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα με κορονοϊό σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 28 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι ανέρχονται σε 729, ενώ 25.629 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί, και έχουν διενεργηθεί έως τώρα 1.276.477 διαγνωστικά τεστ.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέοι αριθμοί θα υποβληθούν σε ανάλυση, και αποφασιστικής σημασίας θα είναι η απάντηση στο εάν πρόκειται για μία μοναδική “κορύφωση”, έπειτα από μία μακρά σταθεροποίηση, ή για μία ανοδική τάση, ενώ οριστική εξήγηση θα δώσουν οι αριθμοί των επόμενων ημερών.

Τις εξελίξεις θα εξετάσει κατά την εβδομαδιαία συνεδρίασή της την Πέμπτη και η Επιτροπή του αποκαλούμενου Συστήματος Φωτεινού Σηματοδότη, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, καταγράφοντας την κατά τόπο κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, κατά βαθμό επικινδυνότητας (πράσινο, κίτρινο ,πορτοκαλί και κόκκινο).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας — ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν στην Αυστρία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — ήταν αναμενόμενο ότι με τον Σεπτέμβριο και τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μία επιτάχυνση της πανδημίας και τώρα είναι μία αποφασιστική φάση.

Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι έχει οριστικοποιηθεί ο δωρεάν εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για όλους τους Αυστριακούς, ωστόσο τόνισε επανειλημμένα ότι πρόθεση είναι η κατά το δυνατόν απρόσκοπτη πρόσβαση στο εμβόλιο, διευκρινίζοντας πως για τις λεπτομέρειες θα υπάρξει διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By