Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Αυτή η startup ασφαλιστική μόλις συγκέντρωσε 35 εκατ. δολάρια από τη Google και τον Jay-Z

Όλοι, από διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ μέχρι τους κολοσούς της Silicon Valley, εισέρχονται πλέον στον κλάδο των ασφαλειών ζωής.

Η Ethos, μια νεοσύστατη ασφαλιστική εταιρεία ζωής, συγκέντρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης. Του γύρου αυτού ηγήθηκε η Accel, με υποστήριξη από τη GV – το τμήμα venture capital της Google – και πρόσθετη χρηματοδότηση από τη Sequoia Capital και την Arrive, την επενδυτική εταιρεία της Roc Nation που ανήκει στον Jay Z.

Με αυτόν τον γύρο, το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε πάνω από 46 εκατ. δολάρια, όπως μεταδίδει το CNBC, ενώ η αποτίμησή της ξεπερνάει τα 100 εκατ. δολάρια.

Στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, η Ethos συγκέντρωσε επενδύσεις ύψους 11,5 εκατ. δολαρίων από επενδυτές όπως το γραφείο του Will Smith, η Downey Ventures του Robert Downey Jr., η Durant Company του Kevin Durant, και οι Sequoia Capital και Arrive.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής, η Ethos προσφέρει ασφάλεια ζωής ορισμένου χρόνου, για μια περίοδο που διαρκεί από 10 έως 30 χρόνια. Αυτό επιτρέπει στον ασφαλισμένο να πληρώνει για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κάνοντας έτσι το συνολικό πακέτο φτηνότερο γι’ αυτόν.

Η Ethos ισχυρίζεται επίσης ότι διεκπεραιώνει μια αίτηση για ασφάλεια ζωής σε μερικά λεπτά, αντί για τις αρκετές μέρες που απαιτούνται σε άλλες εταιρείες, ενώ υπόσχεται και άμεση καταβολή των ασφαλιστικών απαιτήσεων «μέσα σε μερικές εβδομάδες». Η εταιρεία συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία Assurity Life Insurance Company για να προσφέρει τις ασφάλειες στους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο του πιο πρόσφατου γύρου χρηματοδότησης, ο Nate Niparko της Accel θα βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Ethos και ο Tyson Clark, γενικός εταίρος της GV, ορίστηκε σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By