Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Αυτό είναι το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο για το 2023

Οι ειδικοί δοκίμασαν χιλιάδες ουίσκι απ’ όλο τον κόσμο και έβγαλαν την ετυμηγορία τους.

Ο διαγωνισμός New York World Wine and Spirits φέτος, όπως και κάθε χρόνο, έλαβε χώρα στο Μπρούκλιν σε μια γιορτή γευσιγνωσίας και έδωσε τα εύσημα στους καλύτερους. Για τρεις μέρες η κριτική επιτροπή δοκίμασε στα «τυφλά» χιλιάδες ουίσκι απ’ όλες τις κατηγορίες και έδωσε τη βαθμολογία της. Στη συνέχεια οι ετικέτες με την υψηλότερη βαθμολογία αναμετρήθηκαν μεταξύ τους για να βγει ο μεγάλος νικητής.

Και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, καθώς, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Forbes, μια σχετικά άγνωστη μονάδα από το Κεντάκι κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε πολύ ιστορικές μάρκες.

Στην περίπτωση των ουίσκι, για παράδειγμα, αναδείχθηκαν συνολικά 16 νικητές από επιμέρους υποκατηγορίες, όπως: Καλύτερο Blended Scotch, Καλύτερο Straight Bourbon, Καλύτερο Small Batch Bourbon, Καλύτερο Tennessee Whiskey, Καλύτερο Special Barrel-Finished Bourbon, Καλύτερο Canadian Whisky κ.λπ. Τελικά, οι κριτές επέλεξαν τους καλύτερους από κάθε κύρια κατηγορία και στη συνέχεια αυτοί αναμετρήθηκαν σε ένα τελικό Battle Royale.

Το καλύτερο ουίσκι, λοιπόν, για το 2023 είναι το 15 Stars First West Rye. Στις επιμέρους κατηγορίες αναδείχθηκαν πολύ γευστικά ποτά, όπως το Ardbeg, που πήρε τον τίτλο του καλύτερου σκωτσέζικου, ωστόσο η μικρή οικογενειακή ετικέτα από το Bardstown θριάμβευσε έναντι όλων αυτών.

Η αξία του ποτού είναι δύσκολο να περιγραφεί, αλλά η πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ γλυκού και μπαχαρικού κάνει τη μεγάλη διαφορά. Το φρεσκοψημένο crumble μήλου καθορίζει τις πρώτες γουλιές, ιδιαίτερα με την εμφάνιση της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, καθώς αρχίζει να κατεβαίνει προς τον οισοφάγο.

Αν είστε λάτρης των ουίσκι, μπορείτε να κάνετε δικό σας ένα 15 Stars First West Rye με 89 δολάρια, αν και η διανομή του είναι προς το παρόν πολύ περιορισμένη, ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

By