Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Αυτοί οι 4 κολοσσοί αύξησαν κατά $200 δισ. την αξία τους χθες το βράδυ

Σχεδόν 200 δισ. δολάρια πρόσθεσαν αργά χθες τη νύχτα τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ στη χρηματιστηριακή τους αξία, καθώς καθεμιά εξ αυτών ανακοίνωσε κέρδη που ξεπεράσαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως μεταδίδει το CNBC, μέχρι και το κλείσιμο της Wall την Πέμπτη το βράδυ, Apple, Amazon, Alphabet και Facebook άξιζαν συνολικά 4,9 τρισ. δολάρια και είναι πολύ πιθανό στο σημερινό άνοιγμα να αξίζουν 5,1 τρισ., αν ληφθούν υπόψη τα μετα-συνεδριακά τους κέρδη.

Η Apple ανακοίνωσε ένα ιστορικά ισχυρό τρίμηνο και πρόσθεσε περί τα 74,4 δισ. δολ. στην αγοραία αξία της, η Amazon πρόσθεσε και αυτή σχεδόν το ίδιο ποσό, η Alphabet, παρά την ανακοίνωση ότι για πρώτη φορά από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο είχε πτώση στα ετήσια έσοδα, πρόσθεσε στην αξία της 7,6 δισ., ενώ η Facebook ανακοίνωσε τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης των εσόδων της από το 2012 που μπήκε στο χρηματιστήριο, ωστόσο πρόσθεσε 42,6 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους έγινε μετά την ακρόαση των τεσσάρων CEO τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις για τη δύναμη και την επιρροή που ασκούν.

Παρά τις επικείμενες αγωγές που αντιμετωπίζουν και οι τέσσερις, οι επενδυτές δεν φαίνεται να ανησυχούν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις μετοχές.

Συνολικά οι εταιρείες των Ζούκερμπεργκ, Πιντσάι, Μπέζος και Κουκ, μαζί με την Microsoft που αξίζει πάνω από 1,5 τρισ. και την Tesla, αξίας άνω των 275 δισ. δολ. αποτελούσαν σχεδόν με το σύνολο της αξίας του NASDAQ 100 νωρίτερα μέσα στον μήνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By