Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Αυτός είναι ο μακελάρης της Καλιφόρνια

Ο 28χρονος Ίαν Ντέϊβιντ Λονγκ είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο δράστης της επίθεσης στο μπαρ-εστοιατόριο στην πόλη Thousand Oaks στην Καλιφόρνια.

Όπως έγινε γνωστό μετά από αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος που ήταν πρώην Πεζοναύτης έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα κάτι που έγιεν αντιληπτό τον Απρίλιο. Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και, επειδή εκείνος συμπεριφερόταν “παράλογα», κάλεσαν ειδικούς ψυχολόγους.

Στο παρελθόν, είχε απασχολήσει ξανά την αστυνομία για μικρουποθέσεις.

«Είχαμε πολλές επαφές με τον Λονγκ επί σειρά ετών, για μικροεπεισόδια», εξήγησε ο σερίφης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Λονγκ πυροβόλησε τον πορτιέρη και αφού έριξε καπνογόνα μέσα στο μπαρ πυροβολούσε στην τύχη τα θύματά του χρησιμοποιώντας μόνο ένα πιστόλι των 45 χιλιοστών.Aναφέρουν επίσης ότι από το εσωτερικό του εστιατορίου ακούστηκαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, και έντρομοι οι πελάτες μπήκαν κάτω από τα τραπέζια ή έτρεξαν στις τουαλέτες για να κρυφτούν.

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας της Βεντούρα, ωστόσο το BBC μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι 13, συμπεριλαμβανομένου του δράστη και ενός αστυνομικού.

Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By