Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Αυτοσχέδια όπλα, ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές Δομοκού

Για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού έχουν βρει τρόπους να εφοδιάζονται με μέσα επικοινωνίας και ναρκωτικά, αλλά και να κατασκευάζουν αυτοσχέδια όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν σε συμπλοκές ή εξεγέρσεις.

Κατά την αιφνιδιαστική έφοδο που έκαναν στις πτέρυγες αργά το βράδυ της Τετάρτης οι υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος, ανακάλυψαν και στα κελιά Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων κινητά και κάρτες SIM, καθώς και αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά, όπως και μικροποσότητες ναρκωτικών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Μετά την εξονυχιστική έρευνα, συνελήφθησαν 13 κρατούμενοι, δέκα από τους οποίους είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι Έλληνες, σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή και εισαγωγή μέσων επικοινωνίας και ναρκωτικών σε χώρο κράτησης και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Αλλά και στις φυλακές Τρικάλων, έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν κινητά στα κελιά ενός 45χρονου και ενός 50χρονου.

Οι δυο κρατούμενοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων που τους άσκησε δίωξη για εισαγωγή και χρήση μέσων επικοινωνίας σε σωφρονιστικό κατάστημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By