Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Bank of America: Αντιμέτωπη με «αστρονομικό» ύψους 16,5 δισ.

Η Διοίκηση της Bank of America και οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ έχουν έλθει σε σχετική συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters

bank of america

Πρόστιμο που θα ξεπερνά τα 16,5 δισ. δολάρια θα καταβάλει η Bank of America προκειμένου διευθετήσει την εις βάρος της έρευνα για την πώληση τοξικών τίτλων πριν την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το Reuters η αμερικανική τράπεζα και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της μορφής του προστίμου που αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό και 7,5 δισ. δολάρια υπό τη μορφή αρωγής προς όσους υπέστησαν ζημιές από τους τοξικούς ενυπόθηκους τίτλους.

Ο διακανονισμός εκτιμάται ότι μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα Πέμπτη, καθώς σύμφωνα με το Reuters η Διοίκηση της Bank of America και οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ έχουν έλθει σε σχετική συμφωνία.

Το πρόστιμο των 9 δισ. δολαρίων σε μετρητά, που εκτιμάται ότι θα καταβάλει η Bank of America, «ισοφαρίζει» το πρόστιμο που επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas για τον λόγο ότι επέτρεψε συναλλαγές τρομοκρατών και καταχραστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Σουδάν και άλλες χώρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By