Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Basket League: Στον «πάγο» η αναδιάρθρωση λόγω εκλογών

Εξελίξεις… γιοκ στη Betshop Basket League, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, σε ό,τι αφορά την περίφημη υπόθεση της αναδιάρθρωσης.

Με τον χαμό που είχε προκληθεί την τελευταία αγωνιστική λόγω της απόφασης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να μην αγωνιστεί στο ματς με την Κύμη, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Ο λόγος προφανής, καθώς θεωρήθηκε σωστό να μην αδικηθεί κάποια ομάδα της ουράς από αυτή την αλλοίωση του πρωταθλήματος που συνέβη, χωρίς παράλληλα να υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα με τις ομάδες της Α2 που κέρδισαν την άνοδό του στην Betshop Basket League.

Ωστόσο, το πλάνο των ΚΑΕ πάει… περίπατο, τουλάχιστον άμεσα, και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της επαγγελματικής κατηγορίας θα έπρεπε να ψηφιστεί από τη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την αύξηση των ομάδων, αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Τη Δευτέρα η Βουλή κλείνει, αφού μπαίνουμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, άρα δεν υπάρχει περιθώριο για να τεθεί αυτό το Νομοσχέδιο σε ψήφιση.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα υπάρχουν δύο σενάρια:

1) Κολοσσός Ρόδου και Λαύριο υποβιβάζονται όπως ακριβώς προβλεπόταν από την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, έστω κι αν διαμορφώθηκε με… ανορθόδοξο τρόπο.

2) Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουλίου, να ψηφίσει εκείνη το σχετικό νομοσχέδιο και τελικά η αναδιάρθρωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By