Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Batterygate στην Apple: Αποζημιώσεις σε εκατομμύρια χρήστες iPhone για προβλήματα με τη μπαταρία των κινητών τους

Αφορμή στάθηκε μία αναβάθμιση της Apple η οποία υποσχόταν πως θα βελτίωνε την απόδοση και τη ζωή των μπαταριών της

Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια χρήστες iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν τώρα αποζημιώσεις συνολικού ύψους έως και 768 εκατομμυρίων λιρών για το σκάνδαλο «batterygate» της Apple.

Πιο αναλυτικά, ο τεχνολογικός κολοσσός κατηγορείται ότι επιβράδυνε με δόλο την απόδοση παλαιότερων συσκευών iPhone. Αφορμή στάθηκε μία αναβάθμιση της Apple η οποία υποσχόταν πως θα βελτίωνε την απόδοση και τη ζωή των μπαταριών της. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, επιβράδυνε τη λειτουργία των smartphones.

Από την πλευρά της, η Apple αρνούμενη όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι ουδέποτε δεν μείωσε σκόπιμα τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Οι εν λόγω κατηγορίες αφορούν στην δημιουργία ενός εργαλείου διαχείρισης ενέργειας που κυκλοφόρησε σε μια ενημέρωση λογισμικού τον Ιανουάριο του 2017 στα κινητά iPhone. Στόχευε στην καταπολέμηση προβλημάτων απόδοσης καθώς και στην αποτροπή απότομου τερματισμού λειτουργίας παλαιότερων συσκευών.

Ο Τζάστιν Γκάτμαν ωστόσο, ένας από τους ενάγοντες υποστηρίζει ότι η διάσημη τεχνολογική εταιρεία κατά την αναβάθμιση που έκανε στα κινητά της τηλέφωνα τον Ιανουάριο του 2017, εισήγαγε ένα εργαλείο διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης σε παλαιότερα μοντέλα iPhone, τα οποία παρόλα αυτά, εξαφανίζονταν αιφνίδια λόγω εξάντλησης της μπαταρίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, ο Γκάτμαν, δηλώνει πως η Apple δημιούργησε το συγκεκριμένο εργαλείο προκειμένου να καταφέρει να αποκρύψει από τους καταναλωτές το γεγονός ότι οι μπαταρίες των παλαιότερων iPhone αδυνατούσαν να τρέξουν το τελευταίο iOS.

Επιπλέον, αναφέρει πως η εταιρεία δεν ενημέρωσε ποτέ τους χρήστες ότι το εργαλείο αυτό συμπεριλαμβανόταν στην τότε ενημέρωση του λογισμικού. «Αντί να κάνει το σωστό και νόμιμο και να προσφέρει στους πελάτες της δωρεάν αντικατάσταση, επισκευή ή αποζημίωση, η Apple προτίμησε να τους παραπλανήσει αποκρύπτοντας ένα εργαλείο της ενημέρωσης λογισμικού που επιβράδυνε τις συσκευές τους έως και κατά 58%» δήλωσε ο Γκάτμαν.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα προβλήματα αφορούν στα iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus και iPhone X.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By