Η ΒC Partners απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του 30% της Euroleague, καθώς η παρατεταμένη κωλυσιεργία των μετόχων της διοργάνωσης στην λήψη αποφάσεων, είχε ενοχλήσει σφόδρα τον διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού σχήματος, Νίκο Σταθόπουλο και τους συνεργάτες του.
Η Ρεάλ και η Μπαρτσελονα είχαν ενημερώσει πως δεν θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία για το συγκεκριμένο θέμα, διαχωρίζοντας τη θέση τους. Από τις υπόλοιπες 11 ομάδες, οι 6 ήταν υπέρ και ο υπόλοιπες πέντε ήθελαν διάφορες μετατροπές στην πρόταση και δεν ψήφιζαν. Έτσι καθυστερούσε η διαδικασία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Σέρβοι, οι μέτοχοι ήθελαν να πουλήσουν το 35% της EuroLeague για 350 εκατομμύρια ευρώ, με το πλάνο να είναι τα 50 εκατομμύρια να ξοδευτούν στην ανάπτυξη του οργανισμού και τα υπόλοιπα να μοιραστούν στα κλαμπ, που είναι μέτοχοι.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Mozzart Sport συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες δεν υπήρξε και οι αγοραστές απέσυραν την πρόταση.
Η πρόταση της BC Partners είχε κατατεθεί πριν δύο μήνες, ενώ το ενδιαφέρον της Euroleague για να αποκτήσει επενδυτή ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει πως το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών ναυαγεί οριστικά, όπως επίσης δεν αποκλείεται η πιθανότητα συνεργασίας της Euroleague με κάποιο άλλο επιχειρηματικό fund.
Εξελίξεις για το θέμα αναμένονται και στο Final Four της Euroleague.