Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Bertelsmann: Καταστροφή η επιστροφή στο μάρκο

Επιφανείς οικονομολόγοι απαντούν για τα οφέλη από το κοινό νόμισμα.

EurooΗ Γερμανία, που ήδη έχει τεράστια οφέλη από το ευρώ , θα εξακολουθεί να έχει, ακόμη και εάν το Βερολίνο υποχρεωθεί να διαγράψει μέρος των αξιώσεών του από τα διάφορα πακέτα στήριξης, υποστηρίζει το “Ιδρυμα Bertelsmann μετά από έρευνα που διενήργησε και τα αποτελέσματα της ανακοίνωσε σήμερα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν μάλιστα ότι και «Το ευρώ προσφέρει στη Γερμανία ως επί το πλείστον πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση προς τις απόψεις των ευρωσκεπτικιστών, το Βερολίνο αντλεί τεράστια οφέλη από το κοινό νόμισμα» και διευκρινίζεται ότι εάν η Γερμανία εγκατέλειπε σήμερα την Ευρωζώνη, το ΑΕΠ της θα μειωνόταν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο, με συνέπεια την αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 200.000 άτομα. Εάν όμως παραμείνει η χώρα στην ζώνη του κοινού νομίσματος, στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2025 θα προκύψει κέρδος ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία θα ωφεληθούν και οι πολίτες, υπογραμμίζεται στην μελέτη. Οι συντελεστές της έρευνας υποστηρίζουν ακόμη ότι, εάν η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ, θα ακολουθούσε κατάρρευση της Ευρωζώνης και παγκόσμια οικονομική κρίση.

Εν τω μεταξύ στις επικρίσεις των Γάλλων σοσιαλιστών κατά της καγκελαρίου της Γερμανίας και της ευρωπαϊκής της πολιτική, απάντησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.  «Οι Γάλλοι σοσιαλιστές μιλούν στο κενό, το πρόβλημα δεν είναι η Μέρκελ, είναι η κατεύθυνση της Ευρώπης», δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. «Αντί να στρεφόμαστε κατά της Μέρκελ και να τής δίνουμε μία εξουσία που δεν έχει, θα πρέπει να στραφούμε κατά των ελλείψεων του ίδιου του ευρωπαϊκού της σχεδίου και της ικανότητας εξεύρεσης συμμάχων στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση για την υπεράσπιση του σχεδίου αυτού» υπογράμμισε ο Κον Μπεντίτ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By