Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Beyoncé και Adidas βάζουν τέλος στη συνεργασία τους – Τι οδήγησε στο «διαζύγιο»

«Τέλος» στην συνεργασία τους φέρεται πως έδωσαν Adidas και Beyoncé μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών παλεύει με τις συνέπειες της κατάρρευσης της συμμαχίας της για τα παπούτσια Yeezy.

Η ζημιογόνος συνεργασία πρόκειται να λήξει αργότερα φέτος, αφού βγει στην αγορά ακόμα ένας γύρος εμπορευμάτων από τη σειρά Ivy Park, ανέφερε η Wall Street Journal. H Beyoncé, για την εμβληματική μάρκα έφτιαξε και ρούχα και αξεσουάρ και υποδήματα.

Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό. Το Hollywood Reporter είχε αναφέρει νωρίτερα ότι οι δύο πλευρές διαλύουν τη συνεργασία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas, Bjorn Gulden, επιδιώκει να ανατρέψει την πορεία της μάρκας που βρίσκεται σε δυσχερή θέση μετά την ένταξή του στην εταιρεία τον Ιανουάριο. Η γερμανική εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων αντιμετωπίζει ήδη τις συνέπειες της ακυρωθείσας συνεργασίας της με τα Yeezy, αφού διέκοψε τη συνεργασία της με τον μουσικό και σχεδιαστή Ye μετά από μια σειρά αντισημιτικών δηλώσεών του.

Η Adidas συνεργάστηκε με την Beyoncé το 2019 για να δημιουργήσει προϊόντα για το εμπορικό σήμα Ivy Park, το οποίο ανήκει στην ποπ σταρ και είχε λανσάρει μερικά χρόνια νωρίτερα.

Τα πρώτα προϊόντα της συλλογής «adidas x IVY PARK» κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2020, ακριβώς την ώρα που η πανδημία είχε κατακλύσει τον κόσμο. Έκτοτε, η συνεργασία έφερε πωλήσεις που ήταν πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες της Adidas, ανέφερε η WSJ. Τα έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ, στα 40 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ η εταιρεία είχε στόχο 250 εκατομμύρια δολάρια για εκείνο το έτος, σύμφωνα με την εφημερίδα

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Gulden δήλωσε ότι ήταν δύσκολο για τους μουσικούς να εξελίξουν τις μάρκες τους στην εποχή του Covid, λόγω των συχνών lockdowns καθώς και των ακυρωμένων περιοδειών και φεστιβάλ. Ο Gulden δήλωσε ότι τώρα πρέπει να είναι πιο εύκολο να προωθηθούν αυτά τα προϊόντα.

Η Beyoncé παρουσίασε την Παρασκευή μια ξεχωριστή συλλογή σε συνεργασία με τον γαλλικό οίκο μόδας Balmain.

Οι μετοχές της Adidas ήταν περίπου αμετάβλητες το μεσημέρι της Τρίτης στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης.

By