Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Bild: Αλλάζει Καμμένο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild λέει ότι η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα βρίσκεται υπό διάλυση. Ετοιμάζεται νέος συνασπισμός με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, προκειμένου να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις.

tsipras-kammenos

Αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο κύριο άρθρο της εφημερίδας Bild το οποίο επικαλούμενο ανώνυμες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρει ότι το κόμμα και η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα βρίσκονται υπό διάλυση.

Τις νέες προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ούτε κι ένα μεγάλο μέρος των δικών του υπουργών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Α. Τσίπρας ήδη από χτες ετοιμάζει καινούρια κυβέρνηση. Αυτό, γράφει η Bild, είναι και η μόνη ευκαιρία της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμάζεται εδώ και μέρες για μια αλλαγή στον κυβερνητικό συνασπισμό. Μάλιστα θα πετάξει σήμερα ή αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει (σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μαργαρίτη Σχοινά) τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιουνκέρ και πιθανότατα είτε τον Γάλλο πρόεδρο, Φ. Ολάντ, είτε τον υπουργό οικονομικών της Γαλλίας, Μ. Σαπέν.

Ως προς το εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης, η Bild αναφέρει ότι η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ της αποχώρησης, επικαλούμενη κυρίως αντιδράσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Για τον Π. Καμμένο, η εφημερίδα γράφει ότι δεν ήταν καν ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς που ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πορεία διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Οι ΑΝΕΛ έχουν θέσει ως κόκκινες γραμμές την αύξηση της φορολογίας στα νησιά και τη μείωση του προϋπολογισμού των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που, σύμφωνα με την εφημερίδα, μπορεί να τους οδηγήσει εκτός κυβερνητικού συνασπισμού.

(Visited 1 times, 1 visits today)