Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Bild: «Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας – Οι Έλληνες αντεπιτίθενται»

Με τίτλο «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας», η Bild – με αφορμή τη σημερινή κατάσταση στη Γερμανία – «θυμάται» τι έγραφε η ίδια το 2010 για τη χώρα μας, προσθέτοντας: «Δεν έλειψαν οι καλές συμβουλές από εμάς όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010: «Γιατί δεν πουλάτε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες;» ήταν τότε ο τίτλος της Bild – και το εννοούσαμε σοβαρά!»

Μάλιστα, η γερμανικμή εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αντεπιτίθεται και εκτιμά ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει έκτακτους φόρους τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις για να λύσει το πρόβλημα», με αφορμή τα προβλήματα στον γερμανικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Λαφαζάνης προβλέπει ακόμα ότι: «Αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά διαφορετικά τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν. Μια άλλη λύση θα ήταν να πουληθεί δημόσια περιουσία, όπως νησιά για να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά».

«Εάν οι Γερμανοί δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση θα μπουν αναγκαστικά σε εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν να βρουν λύσεις» συνεχίζει ο πρώην υπουργός και ολοκληρώνει, λέγοντας: «Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα. Η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».

By