Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Bild: Επί πέντε λεπτά ούρλιαζαν οι επιβάτες του μοιραίου Airbus

Ο απόλυτος τρόμος επικράτησε στο αεροσκάφος της Germanwings λίγο πριν την συντριβή

Ανατριχίλα προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση της Germanwings που συνετρίβη στις Άλπεις. Σύμφωνα με την Bild oi ειδικούς που άκουσαν τα όσα είχε καταγράψει το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus υποστήριξαν πως οι άτυχοι επιβάτες που είχαν καταλάβει σχεδόν πέντε λεπτά νωρίτερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας τα για περισσότερα από πέντε λεπτά πριν την πρόσκρουση ούρλιαζαν οι επιβάτες, που προφανώς είχαν συνείδηση του τι συνέβαινε. Μάλιστα τα ουρλιαχτά των ανθρώπων είναι και ο τελευταίος ήχος που καταγράφηκε πριν την σύγκρουση του αεροπλάνου με το έδαφος. Σύμφωνα με την Bild, ηχητικό υλικό περίπου μιάμισης ώρας έχει καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» και έχει ήδη δεχτεί επεξεργασία από τους εμπειρογνώμονες.

Βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές:

Η καθοδική πορεία του αεροσκάφους ξεκίνησε στις 10:29. Στις 10:32 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος, χωρίς όμως να λάβουν καμία απάντηση. Πολύ σύντομα αμέσως μετά, ακούγεται ο πιλότος Πάτρικ Σοντχάιμερ να χτυπά δυνατά την κλειδωμένη πόρτα του πιλοτηρίου και τότε οι επιβάτες ακούγονται να ουρλιάζουν.
Στις 10:35 ένας «δυνατός μεταλλικός ήχος» στην πόρτα ξεχωρίζει, από τις προσπάθειες του πιλότου να μπει και στις 10:37 ακούγεται να φωνάζει: «Ανοιξε την καταραμένη πόρτα»!
Στις 10:40 πλέον τα ουρλιαχτά των επιβατών, ακούγονται για τελευταία φορά, καθώς ακολουθεί ο ήχος της πρόσκρουσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By