Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

BILD: Ο Τσίπρας εκλιπαρεί για βοήθεια, ξανά.

Ο Τσίπρας, για πολλοστή φορά, σε μια δύσκολη στιγμή, εκλιπαρεί για τη γερμανική βοήθεια

merkel-tsipras

Σε ειρωνικό ύφος δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild για τον Ελληνα πρωθυπουργό αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει έκκληση για βοήθεια στην Ανγκελα Μέρκελ όπως κάνει σε κάθε δύσκολή στιγμή.

Η Bild ουσιαστικά παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως «επαίτη», που για πολλοστή φορά εκλιπαρεί για τη γερμανική βοήθεια.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Bild, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, όπως κάνει πάντα όταν δυσκολεύουν τα πράγματα», αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από την Μέρκελ να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές στην Ελλάδα και κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους, υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα», προσθέτει το δημοσίευμα.

Πάντως σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις νέες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις.