Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Bild: «Τα αλυσιδωτά ψέματα του Λούμπιτς»

Ο Λούμπιτς είχε αποκρύψει από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν ότι ήταν εν ενεργεία πιλότος

germ1

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο πιλότος που πιστεύεται ότι έριξε σκόπιμα το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, φέρεται ότι είχε πει ψέματα στους γιατρούς ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και όχι ότι πετάει επιβατικά αεροπλάνα, γράφει σήμερα η Bild.

Επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο 27χρονος πιλότος είχε επισκεφθεί γιατρούς αναζητώντας θεραπεία για μία πάθηση των ματιών. Παρότι ο Λούμπιτς ενημέρωσε τους γιατρούς για το επάγγελμά του και σε κάποιες περιπτώσεις δήλωσε ότι εργοδότης του ήταν η Germanwings, τους απέκρυψε σκοπίμως το γεγονός ότι εξακολουθούσε να εργάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, έγγραφα τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή των ερευνητικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι ο Λούμπιτς είχε αναφέρει πως είχε εμπλακεί σε τροχαίο στα τέλη του 2014. Φέρεται ότι είχε τραυματιστεί όταν άνοιξε ο αερόσακος κι ανέφερε προβλήματα όρασης μετά το ατύχημα. Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Λούμπιτς είχε αναφέρει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού, έγραψε η Bild προσθέτοντας ότι τα φάρμακα αυτά ήταν ένα αντικαταθλιπτικό και το ηρεμιστικό Lorazepam.

german loubitz1

Η μητρική εταιρεία της Germanwings, η Lufthansa, δήλωσε την Τρίτη ότι όταν ο Λούμπιτς ξεκίνησε εκ νέου την εκπαίδευσή του για πιλότος, το 2009, κατέθεσε στη σχολή εκπαίδευσης ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία προέκυπτε ότι είχε περάσει «βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By