Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Binance: Αποσύρει το σχέδιο επέκτασης στη Γερμανία

Με το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο να έχει μπει στο μικροσκόπιο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, τα σχέδια για επέκταση σε άλλες χώρες παγκοσμίως αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Η Binance απέσυρε το αίτημα για άδεια κρυπτογράφησης στη Γερμανία, αν και ήδη οι γερμανικές αρχές είχαν δηλώσει ότι δεν θα την έδιναν άδεια.

Επιβεβαίωσε σύμφωνα με το Reuters ότι έχει αποσύρει προληπτικά την αίτησή της στην BaFin (χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση για την κρυπτογράφηση τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στην συμμόρφωση με τους νέους κανόνες έχει αλλάξει σημαντικά.

«Η Binance εξακολουθεί να διεκδικεί άδεια από τη Γερμανία, αλλά είναι σημαντικό η υποβολή αίτησης να περιλαμβάνει τις αλλαγές που έχουν γίνει, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ήδη η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει έρευνα, κατηγορώντας τη Binance και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Changpeng Zhao για ένα δίκτυο εξαπάτησης, που έχεχι στηθεί μέσω του χρηματιστηρίου crypto.

Η Binance, αν και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες της ρυθμιστικής αρχής, παραμένει υπό μεγάλη πίεση, λόγω των αυστηρών ελέγχων.

Και οι ΗΠΑ, αποτελούν μόνο μία από τις περιπτώσεις χωρών που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, καθώς η Binance υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους και σε άλλες χώρες για τις υπηρεσίες της.

Διαβάστε επίσης:

By