Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Binance: Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική τράπεζα στον κόσμο

Η Binance είναι μια ηλεκτρονική τράπεζα που παρέχει μια πλατφόρμα στους πελάτες της για την εμπορία διαφόρων κρυπτονομισμάτων.

Από τον Ιανουάριο του 2018, η Binance είναι η μεγαλύτερη τράπεζα κρυπτονομισμάτων στον κόσμο όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών.

Η Binance ιδρύθηκε από τον Changpeng Zhao, έναν προγραμματιστή που είχε προηγουμένως δημιουργήσει λογισμικό συναλλαγών υψηλής συχνότητας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Changpeng Zhao είχε ιδρύσει προηγουμένως το Fusion Systems το 2005 στη Σαγκάη. Η εταιρεία δημιούργησε συστήματα συναλλαγών υψηλής συχνότητας για χρηματιστές. Το 2013 έγινε μέλος του Blockchain.info ως το τρίτο μέλος της ομάδας του πορτοφολιού κρυπτογράφησης. Εργάστηκε επίσης στο OKCoin ως CTO για λιγότερο από ένα χρόνο, μια πλατφόρμα για spot trading μεταξύ fiat και ψηφιακών στοιχείων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Κίνα, αλλά μετέφερε τους διακομιστές και τα κεντρικά της γραφεία από την Κίνα στην Ιαπωνία πριν από την απαγόρευση της εμπορίας κρυπτονομισμάτων από την κινεζική κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2017. Τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία ίδρυσε γραφεία στην Ταϊβάν .
Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική τράπεζα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με κεφαλαιοποίηση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Μάρτιο του 2018, η Binance ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει γραφείο στη Μάλτα μετά από αυστηρότερους κανονισμούς στην Ιαπωνία και την Κίνα. Τον Απρίλιο του 2018, η Binance υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κυβέρνηση των Βερμούδων. Λίγους μήνες αργότερα, υπογράφηκε παρόμοιο μνημόνιο με το Χρηματιστήριο της Μάλτας για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας συναλλαγών. Το 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε την Binance Jersey, μια ανεξάρτητη εταιρεία από τη μητρική της Binance.com, με σκοπό να επεκτείνει την ευρωπαϊκή της επιρροή. Η ανταλλαγή με βάση το Τζέρσεϊ προσφέρει ζεύγη fiat-to-cryptocurrency, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και τη Βρετανική λίρα .

Τον Αύγουστο του 2018, η Binance μαζί με άλλα τρία μεγάλα χρηματιστήρια συγκέντρωσαν 32 εκατομμύρια δολάρια για ένα έργο δημιουργίας σταθερού νομίσματος. Η ιδέα των σταθερών νομισμάτων είναι η παροχή κρυπτονομισμάτων χωρίς την περιβόητη αστάθεια του Bitcoin και άλλων δημοφιλών ψηφιακών νομισμάτων.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Binance ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τον επεξεργαστή πληρωμών Simplex με έδρα το Ισραήλ για να επιτρέψει αγορές κρυπτονομισμάτων με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των Visa και Mastercard . Οι αγορές υπόκεινται στις τοπικές τραπεζικές πολιτικές της Simplex και περιορίζονται στα Bitcoin, Ethereum , Litecoin και XRP του Ripple .
Στις 7 Μαΐου 2019, η Binance αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα μιας «μεγάλης κλίμακας παραβίασης ασφάλειας» στην οποία οι χάκερ είχαν κλέψει 7.000 Bitcoin αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων τότε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε ότι οι χάκερ «χρησιμοποίησαν μια ποικιλία τεχνικών, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ψαρέματος, των ιών και άλλων επιθέσεων» και δόμησαν τη συναλλαγή τους «με τρόπο που πέρασε τους υπάρχοντες ελέγχους ασφαλείας μας». Η Binance διέκοψε περαιτέρω αναλήψεις και καταθέσεις, αλλά επέτρεψε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση. Η τράπεζα δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους πελάτες μέσω του ασφαλούς ταμείου περιουσιακών στοιχείων του.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Binance άρχισε να προσφέρει διαρκή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, επιτρέποντας μόχλευση έως και 125 φορές την αξία των συμβολαίων.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2020, η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μάλτας εξέδωσε μια δημόσια δήλωση και απάντησε σε αναφορές μέσων που αναφέρονται στην Binance ως εταιρεία «cryptocurrency με έδρα τη Μάλτα». Η δήλωση σημείωσε ότι η Binance “δεν έχει εξουσιοδότηση από την MFSA να δραστηριοποιείται στον τομέα της κρυπτογράφησης και επομένως δεν υπόκειται σε κανονιστική εποπτεία από την MFSA.” Η MFSA πρόσθεσε ότι «αξιολογεί ότι η Binance έχει δραστηριότητες στη Μάλτα που ενδέχεται να μην εμπίπτουν στο πεδίο της εποπτείας».

Η Binance απέκτησε επίσης το μεγαλύτερο Crypto Currency Exchange WazirX της Ινδίας και μέσω του launchpad κυκλοφόρησε επίσης το IEO του Matic Network

(Visited 1 times, 1 visits today)
By