Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Bitcoin: Επανήλθε στα $24.000 έπειτα από έναν μήνα

Διχασμένοι οι αναλυτές για το εάν το τριήμερο ράλι σηματοδοτεί το τέλος της πτωτικής περιόδου – Άνοδος άνω του 50% από τις 12 Ιουλίου για το Ether

Ράλι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πραγματοποιεί το Bitcoin, με το κρυπτονόμισμα να επανακτά τα 24.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 4,2% σήμερα Τετάρτη στα 24.275 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, ενώ έχει καταγράψει άνοδο κατά 20% σε επίπεδο εβδομάδας. Άνοδο σημειώνουν και τα άλλα κρυπτονομίσματα με πιο εντυπωσιακή αυτή του Ether που έχει να καταγράψει άνοδο άνω του 50% από τις 12 Ιουλίου.

«Οι αναγκαστικές πωλήσεις στο χώρο των ψηφιακών asets φαίνεται να έχει μειωθεί προς το παρόν», δήλωσε ο Josh Olszewicz, επικεφαλής διαχείρισης κεφαλαίων της Valkyrie Investments, προσθέτοντας ότι αναμένει για το Bitcoin να φτάσει τα 25.000 δολάρια στη συνέχεια.

Το ράλι στα κρυπτονομίσματα συμβαίνει παράλληλα με εκείνο των μετοχών που φαίνεται να απομακρύνονται από τα πρόσφατα χαμηλά.

Η εξέλιξη είναι ενθαρρυντική για πολλούς οπαδούς κρυπτογράφησης που παρακολουθούσαν τις τιμές να πέφτουν όλο το χρόνο. Ο δισεκατομμυριούχος και γνωστός επενδυτής στο χώρο των κρυπτονομισμάτων Mike Novogratz δήλωσε ότι τα «χειρότερα έχουν τελειώσει» στη βιομηχανία κρυπτογράφησης και ότι το Bitcoin είναι ακόμα ισχυρό, ιδιαίτερα καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο καταπολεμούν τον πληθωρισμό.

«Το ράλι είναι δυνατό», έγραψε η Katie Stockton, συνιδρύτρια της Fairlead Strategies, επισημαίνοντας ότι το Bitcoin ξεπέρασε τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. Ωστόσο, είπε ότι μπορεί να είναι πρόωρο να κάνουμε λόγο για μια ουσιαστικής ανατροπής της πτωτικής τάσης.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες της αγοράς κρυπτογράφισης παραμένουν ανησυχητικές καθώς άλλο ένα ανταλλακτήριο, το ZipMex, απαγόρευσε τις αναλήψεις επικαλούμενο τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς . Άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Vauld και CoinFlex, έχουν ήδη αναστείλει τις αναλήψεις καθώς η μετάδοση συνεχίζει να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κλάδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By