Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Bitcoin: «Φλερτάρει» επικίνδυνα με τα 3.000 δολάρια

Ολοταχώς για μια νέα εβδομαδιαία «βουτιά» οδεύει το Bitcoin.

Ολοταχώς για μια νέα εβδομαδιαία «βουτιά» οδεύει το Bitcoin, η τιμή του οποίου «φλερτάρει» επικίνδυνα με το ψυχολογικό όριο των 3.000 δολαρίων, επίπεδο το οποίο δεν έχει δει από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή, το κρυπτονόμισμα ενισχύεται κατά 0,5% στα 3.272 δολάρια, μετρώντας μέχρι στιγμής εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το CoinMarketCap.com, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει «χάσει» 730 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση από τις αρχές του έτους.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, μπορεί η τιμή του κρυπτονομίσματος να έχει… βρεθεί στα «τάρταρα», ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν δείχνει να τρομάζει την επενδυτική κοινότητα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ενθουσιώδεις «υποστηρικτές» του κρυπτονομίσματος παραμένουν πιστοί στην πορεία του, ακόμη κι αν η τιμή του… κατρακυλά.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία έρευνας του Cambridge Centre for Alternative Finance, τα οποία παρουσιάζει το Bloomberg, ο αριθμός των πιστοποιημένων «χρηστών»/ επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα στα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, την ίδια ώρα που η τιμή του Bitcoin κατέγραψε «βουτιά» σχεδόν 80%. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των «χρηστών» / επενδυτών κατέγραψε αύξηση στα 35 εκατομμύρια φέτος, έναντι 18 εκατομμυρίων πέρυσι.

«Η τάση αυτή δεν είναι τυχαία και σίγουρα λέει πολλά. Εάν ο αριθμός των χρηστών συνεχίσει να αυξάνεται, τότε δεν αποκλείεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων να αρχίσει να ανακάμπτει», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην έρευνα. «Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι μεμονωμένοι επενδυτές και όχι επιχειρηματικοί πελάτες. Ως μεμονωμένοι πελάτες ορίζονται συνήθως οι χομπίστες, οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη λιανική, οι καταναλωτές», τονίζεται επίσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By