Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Bitcoin: Νέες απώλειες και προειδοποιητικά σημάδια για περαιτέρω πτώση

Το Bitcoin συνεχίζει την πτωτική του πορεία μετά από τις απώλειες κατά 10% που κατέγραψε τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.

Το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως και 2,7%, στα 20.906 δολάρια τη Δευτέρα, ωστόσο στη συνέχεια επέστεψε πάνω τα 21.000 δολάρια.

Το Ether κινήθηκε επίσης πτωτικά, ενώ τα μικρότερα tokens, όπως το Avalanche και το Cardano έχασαν πάνω από 5%.

Η πίστη στην ανάκαμψη των παγκόσμιων μετοχών από τα χαμηλά του Ιουνίου αρχίζει να κλονίζεται λόγω της δέσμευσης της Fed να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, στραγγίζοντας την ρευστότητα.

Οι μετοχές στην Ευρώπη υποχώρησαν τη Δευτέρα μαζί με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών των ΗΠΑ, διατηρώντας την πίεση στα κρυπτονομίσματα δεδομένης της συσχέτισης μεταξύ των δύο κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.

«Το μέλλον του bitcoin, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, συνεχίζει να συνδέεται με άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές τεχνολογίας», έγραψε σε σημείωμα ο Jamie Douglas Coutts, αναλυτής της αγοράς στο Bloomberg Intelligence.
Ο δείκτης MACD (Κινητός Μέσος Όρος Σύγκλισης-Απόκλισης) υποδηλώνει ότι η πίεση θα συνεχιστεί στο Bitcoin
Ο δείκτης που είναι γνωστός ως ο κινητός μέσος όρος σύγκλισης-απόκλισης –MACD– δείχνει προειδοποιητικά σημάδια.

Ο MACD είναι αρνητικός, κάτι που για ορισμένους τεχνικούς αναλυτές αποτελεί σημάδι ότι το Bitcoin μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται πίεση. Η πτώση των τελευταίων ημερών οδήγησε επίσης το κρυπτονόμισμα και τον δείκτη MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των 50 ημερών.

Ένα άλλο ανάχωμα για το Bitcoin μπορεί να είναι το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα μήνα.

«Στη σύντομη ύπαρξη του το Bitcoin, είχε μια σχετικά ισχυρή αντίστροφη σχέση με τον δείκτη δολαρίων DXY», δήλωσε ο Sean Farrell, στρατηγικός αναλυτής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By