Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο με το βλέμμα στη Fed


Το bitcoin κινείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν τα σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell σχετικά με την πρόοδο στον πληθωρισμό ως ένδειξη για ένα λιγότερο σκληρό πλαίσιο νομισματικής πολιτικής.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σε αξία, κινείται ανοδικά και έφτασε μέχρι τα 23.880 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο. Μικρότερα token κινούνται επίσης ανοδικά, συμπεριλαμβανομένου του Ether που ενισχύεται κατά 2,5%.

Ο δείκτης που περιλαμβάνει τα 100 κορυφαία ψηφιακά νομίσματα καταγράφει κέρδη 37% το 2023.

Το Bitcoin συνεχίζει το ράλι ανόδου του 2023, στοιχηματίζοντας ότι οι σκληρές αυξήσεις επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας έχουν τελειώσει
Μια σειρά επενδύσεων, από τις μετοχές έως τα ομόλογα και τα κρυπτονομίσματα, κινήθηκαν υψηλότερα, μετά το σχόλιο του Powell ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής της Fed μίλησε αφού η τράπεζα προχώρησε, όπως αναμένονταν, σε αύξηση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας. Επισήμανε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να πραγματοποιήσουν “μία ή δύο” επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων πριν βάλουν φρένο στην επιθετική πολιτική.

«Τα κρυπτονομίσματα κάνουν ράλι ωθούμενα από τα τελευταία σχόλια της Fed», δήλωσε η Cici Lu, ιδρύτρια της Venn Link Partners, συμβούλου blockchain. Πρόσθεσε επίσης, ότι έχει εντοπίσει περισσότερες αγορές από θεσμικούς πελάτες τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ανακάμπτουν μετά από τις ισχυρές απώλειες πέρυσι, χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τις πτωχεύσεις εταιρειών του κλάδου, όπως αυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Για άλλους, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ευάλωτα σε τυχόν ενδείξεις ότι τελικά το κόστος δανεισμού πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί επίμονος.


Οι τεχνικοί αναλυτές βλέπουν μία αντίσταση στο ράλι του Bitcoin γύρω στα 25.000 δολάρια

Οι αναλυτές των γραφημάτων έχουν επισημάνει τα επίπεδα γύρω στα 25.000 δολάρια ως ζώνες όπου το ράλι του Bitcoin θα μπορούσε να σβήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Mark Newton, επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής στην Fundstrat, ο οποίος έχει επισημάνει τα 25.200 δολάρια ως περιοχή πιθανής αντίστασης.

Προς το παρόν, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται σε θετική τροχιά χάρη στις ερμηνείες των μηνυμάτων της Fed.

Μικρότερα tokens όπως το Avalanche, το Aave, το Polygon και το Binance Coin ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις την Πέμπτη.

By