Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Bitcoin: Τρελή κούρσα ανόδου 40% μέσα σε 24 ώρες

Ραγδαία άνοδο κατέγραψε η τιμή του Bitcoin την Παρασκευή, της τάξης του 40%, σπάζοντας το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων σπάζοντας το πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών.

Το ισχυρότερο και γνωστότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε ως και τα 10.332,41 δολάρια όπως σημειώνει το Forbes, ανατρέχοντας στα νούμερα του CoinDesk. Η άνοδος έφτασε και το 39,8% από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 7.393,26 δολαρίων νωρίτερα μέσα στη μέρα .

Τα περισσότερα κέρδη πραγματοποιήθηκαν μέσα σε πολύ σύντομα διαστήματα με το bitcoin να εκτοξεύεται από νωρίς το μεσημέρι έως νωρίς το απόγευμα ενω και τις βραδινές ώρες το ράλι συνεχίστηκε.

Η έντονα ανοδική κίνηση σημειώθηκε μετά τις αξιοσημείωτες απώλειες στις αρχές της εβδομάδας, οπότε και υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο. Οι απώλειες σημειώθηκαν αμέσως μετά την κατάθεση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου αναφορικά με το project του ψηφιακού νομίσματος της Facebook, Libra.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο Bloomberg, o Τζεφ Ντόρμαν, επικεφαλής επενδύσεων της Arca, που επενδύει σε κρυπτονομίσματα, «το θετικό κλίμα, μαζί με την καλή ευκαιρία για αγορά στο επίπεδο – κλειδί των 7500 δολαρίων, οδήγησε στο να υπάρξουν περισσότεροι αγοραστές από ό,τι πωλητές – γεγονός που, στο τέλος της ημέρας, πάντα οδηγεί τις αγορές ψηλότερα».

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να ενισχυθούν κι άλλο μετά τις αναφορές του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua ότι η χώρα σχεδιάζει να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα μ τις αναφορές, η κυβέρνηση του Πεκίνου θα ενισχύσει τη μελέτη της τυποποίησης της τεχνολογίας blockchain και θα αυξήσει τις επενδύσεις στον εν λόγω κλάδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By