Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Bitcoin: Υψηλό διμήνου πάνω από 30.000 δολάρια

Το Bitcoin έκανε άλμα την Παρασκευή ξεπερνώντας τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, παίρνοντας κέρδη για την εβδομάδα πάνω από 10%, σε ένα σκηνικό αστάθειας των συναλλαγών σε όλα τα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κυκλοφορία, σκαρφάλωσε μέχρι τα 30.022 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 23 Ιουλίου. Τελευταία σημείωσε άνοδο 4% κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπήρξε κάποια άμεση είδηση καταλύτης για την κίνηση του bitcoin, δήλωσε ο Joseph Edwards, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία κρυπτογράφησης Enigma Securities του Λονδίνου. Το Bitcoin είναι γνωστό για τη μεταβλητότητά του και την αδιαφάνεια των αγορών του.

Το κλίμα στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές είναι νευρικό τον τελευταίο καιρό, καθώς έχει κλονιστεί από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, την άνοδο των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ προς το 5% και την ανησυχία για την προοπτική τα επιτόκια να παραμείνουν πολύ υψηλότερα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι αγορές Bitcoin αναμένουν έγκριση από την SEC

Οι αγορές Bitcoin ήταν ιδιαίτερα νευρικές αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα σχετικά με την τύχη των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για ένα spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) από μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock.

Η έγκριση οποιωνδήποτε τέτοιων αιτήσεων, έχουν πει οι επενδυτές κρυπτογράφησης, θα μπορούσε να εισάγει ένα νέο κύμα κεφαλαίων στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

«Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αντιστέκονται όλο και περισσότερο στο ξεπούλημα που παρατηρείται στις μετοχές και τα ομόλογα, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στους επερχόμενους καταλύτες, όπως μια πιθανή έγκριση από την SEC ενός spot ETF», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της eToro, Ben Laidler.

Το Bitcoin αυξήθηκε ξαφνικά τη Δευτέρα, προτού εγκαταλείψει σχεδόν όλα τα κέρδη του, αφού ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων BlackRock διέψευσε μια αναφορά κρυπτογραφικών μέσων ενημέρωσης ότι η υψηλού προφίλ αίτησή του για ETF έχει εγκριθεί.

By