Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Blackrock: Η Ελλάδα η πιο «επικίνδυνη» χώρα για χρεοκοπία

Πιο ασφαλής χώρα στα δημοσιονομικά είναι η Νορβηγία

84774-xreokopia_elladas

Αυξημένες πιθανότητες χρεοκοπίας με βάση τα δημοσιονομικά της στοιχεία, δίνει στην Ελλάδα σχετική έκθεση της Blackrock.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Νορβηγία,  χάρη στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα χρέους, αλλά και στο γεγονός ότι διαθέτει ένα θεσμικό πλαίσιο πολύ ισχυρό στην αποφυγή κινδύνων από χρηματοπιστωτικούς κραδασμούς, εμφανίζεται ως η πιο ασφαλής χώρα.

Η Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία ακολουθούν ενώ το αντίστροφο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Μάλιστα η χώρα μας είναι πρώτη στη σχετική λίστα, η οποία συντάχθηκε τον Ιούνιο. Αν είχε γίνει τον Ιούλιο, τότε ενδεχομένως θα ήταν πρώτη η Αργεντινή.

Υψηλή «βαθμολογία» πήρε η Ελλάδα και στο top 10 της Standard & Poor’s με τις πιο επικίνδυνες χώρες για χρεοκοπία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μοντέλο αξιολόγησης του οίκου πρώτη είναι η Αργεντινή και δεύτερη η Βενεζουέλα, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, όταν η Αίγυπτος βρίσκεται στην δέκατη θέση.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον στη λίστα της Blackrock, είναι ότι η Νορβηγία, παρόλο που είναι ξεκάθαρα πρώτη σε σχέση με τη δημοσιονομική της εικόνα, τα πάει λιγότερο καλά στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία και τη Φινλανδία, οι οποίες καταλαμβάνουν υψηλή θέση στην πορεία των δημοσιονομικών ενώ δεν είναι και τόσο καλές σε ότι έχει να κάνει με την «υγεία» του χρηματοπιστωτικού τομέα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By