Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μπλόκο στο πορνογραφικό περιεχόμενο βάζει το Twitter

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη δημοσίευση ακατάλληλου για ανηλίκους ερωτικού οπτικοακουστικού περιεχομένου στην εφαρμογή Vine

Η εφαρμογή, που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβάσουν» στο διαδίκτυο βίντεο διάρκειας έξι δευτερολέπτων.

Eως τώρα, δεν υπήρχαν δεσμεύσεις για τους χρήστες με συνέπεια να παρατηρηθούν φαινόμενα «ανεβάσματος» πορνογραφικού ή ακατάλληλου για ανηλίκους ερωτικού περιεχομένου. Πλέον, το Twitter γνωστοποίησε ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απαγορεύει τη χρήση συγκεκριμένων hashtags, ενώ επιβάλλει και αυστηρότερη ηλικιακή πολιτική στους χρήστες της εφαρμογής Vine.Στους όρους χρήσης του Vine αναγράφεται ρητώς: «Πορνογραφικό ή ερωτικό περιεχόμενο δεν γίνεται επιτρεπτό στην εφαρμογή, ακόμη και εάν πρόκειται για προσωπικά βίντεο ή οπτικοακουστικό υλικό που χαρακτηρίζεται από τον ιδιοκτήτη του ως ευαίσθητο».

«Δεν έχουμε κάτι εναντίον της δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο. Απλώς δεν επιθυμούμε να αποτελούμε πηγή για τέτοιο περιεχόμενο» καταλήγει η ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Twitter.

By