Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Bloomberg: Αποδίδουν καρπούς οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα – Τι σηματοδοτεί η αναβάθμιση από τη Moody’s

H απόφαση της Moody’s να αναβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας αναμένεται να παρέχει σημαντική στήριξη στο σχέδιο της κυβέρνησης να βγει στις αγορές για δανεισμό.

H απόφαση του αμερικανικού οίκου Moody’s να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να παρέχει σημαντική στήριξη στο σχέδιο της κυβέρνησης να βγει στις αγορές για δανεισμό, εντός του μήνα.

Τα ανωτέρω υποστηρίζει το Bloomberg, σχολιάζοντας την αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, σε Β1, από Β3 προηγουμένως, της αξιολόγησης της Ελλάδας από τη Moody’s αργά το βράδυ της Παρασκευής και τον αντίκτυπο αυτής στην επόμενη απόπειρα εξόδου της χώρας στις αγορές.

Όπως άλλωστε έχει ήδη αποκαλύψει το insider, η Ελλάδα στοχεύει να βγει στις αγορές την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου, εκδίδοντας ομόλογο 10ετούς διάρκειας.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το πρακτορείο Bloomberg, η νέα αξιολόγηση της Ελλάδας (B1) είναι κατά τέσσερις βαθμίδες χαμηλότερη από το investment grade (επενδυτική βαθμίδα).

Η Ελλάδα μπορεί να εξήλθε του προγράμματος διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους εφαρμόζει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις αυξάνουν την ανησυχία των Θεσμών και θέτουν σε κίνδυνο τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα πρέπει να εφαρμοστούν αυτό το μήνα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές, μέσω έκδοσης ομολόγου δεκαετούς διάρκειας και σε συνέχεια της επιτυχημένης έκδοσης πενταετούς ομολόγου τον περασμένο Ιανουάριο.

Η νέα απόπειρα εξόδου στις αγορές πραγματοποιείται, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις πως ισχυροποιείται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα.

Σημειώνεται εδώ πως από τις αρχές του 2019, το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει καταγράψει κέρδη 16%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By