Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Bloomberg: Η Deutsche Bank μετακομίζει από Λονδίνο σε Φρανκφούρτη

Ως «απάντηση» στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημαντικά τμήματα των assets του trading και της επενδυτικής τραπεζικής τηςετοιμάζεται να μεταφέρει η Deutsche Bank από το Λονδίνο στην Φρανκφούρτη, ως «απάντηση» στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων που υπάρχουν στο Λονδίνο, σε ένα booking center στη Φρανκφούρτη, ανέφεραν οι πηγές.

Η στρατηγική αυτή, η οποία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και η οποία θα επανεξεταστεί στην περίπτωση που αλλάξει το σενάριο του Brexit, πιθανότατα θα εφαρμοστεί τους επόμενους 18 μήνες.

Αν η Βρετανία χάσει τα δικαιώματα passporting που παρέχονται στα μέλη της ΕΕ, τότε η Deutsche Bank πιθανότατα θα έπρεπε να μετατρέψει το κλάδο του Λονδίνου, όπου εγγράφει το μεγαλύτερο μέρος των βρετανικών δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής, σε θυγατρική που θα χρειάζονταν κεφάλαια, σύμφωνα με πηγή. Η μετάβαση σε ένα booking hub της Φρανκφούρτης θα είναι σταδιακή και θα απαιτήσει επενδύσεις σε υποδομές, τεχνολογία και χώρους, σημείωσε άλλη πηγή.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

By